Dingen waar ik trots op ben

Klik op een foto om te vergroten, klik nog een keer voor een beschrijving.
Naaimachine
Flared pants
Flared pants
Met de stof van Your Wishes
Flared pants

Deze broek heb ik gemaakt in mijn tweede leerjaar van mijn opleiding, tijdens mijn stageperiode. Het is een flared pants waarvan het patroon al bestond, maar die ik heb aangepast voor een perfecte aansluiting op mijn lichaam. Het is een stof van Your Whishes, de plek waar ik toen stage liep.

Eindoutfit jaar 1
Eindoutfit jaar 1
Kimono maar dan cool
Eindoutfit jaar 1

Deze outfit was mijn eerste volledige outfit die ik voor mijn opleiding heb moeten maken. Elk jaar werk je naar een show toe, met een vooraf vastgesteld thema. In mijn klas was dat Frida Kahlo. Ik besloot een bloemetjes kimono te maken. Deze kimono is helemaal ontworpen naar mijn smaak. Hieronder zat nog een kort roze broekje, deze heb ik ook gemaakt maar die viel weg onder de kimono.

Kinderjurkje
Kinderjurkje
Printje zelf ingekleurd
Kinderjurkje

Dit jurkje heb ik gemaakt in mijn eerste leerjaar van mijn opleiding, tijdens mijn stageperiode. Het printje van de stof heb ik zelf mogen inkleuren. Op dit jurkje ben ik echt super trots, omdat het best wel wat uitdagingen, zoals de biesjes en alle onderdelen waar het jurkje uit bestaat, met zich meebracht.

Eindoutfit jaar 1
Zomerjurk
Lekker voor in de zomer
Zomerjurk

Deze jurk is gemaakt met een patroon uit een naaitijdschrijft. Ik heb gekozen voor een dunne stof zodat het lekker luchtig is op warme dagen. Zelf heb ik er een andere hals in gemaakt, omdat ik vind dat ronde hoge halzen niet bij mij passen, het origineel had namelijk wel zo'n hals. Verder heb ik de jurk iets korter gemaakt.

Eindoutfit jaar 2
Eindoutfit jaar 2
Jurk met reflecterende top
Eindoutfit jaar 2

Future was het eindthema van leerjaar 2. Ik besloot een lange galajurk te maken met daarop een reflecterende top. In de jurk zitten veel coupnaden verwerkt zodat hij perfect om mijn lichaam vormt. De top heeft raglanmouwen, hierbij loopt de mouw met een schuine naad vanaf de oksel naar de hals. Ik ben super trots op deze outfit!

Eindoutfit jaar 2
Eindoutfit jaar 2
Achterkant van kant
Eindoutfit jaar 2

Op deze foto zie je de achterkant van de outfit. Zoals je ziet heeft de jurk een laag uitgesneden rug. Dit heb ik gedaan, omdat ik dan aan de achterkant van de top kant kon verwerken waardoor je mijn blote rug erdoorheen ziet komen. Hierdoor kwam er een sexy effect in de future jurk.

Patchworks
Patchsweater
Gemaakt van oude kleding
Patchsweater

Voor een recycle project op school had ik super veel oude kleding meegenomen. Die oude kleding, waaronder jurkjes en truien, heb ik kapot geknipt tot er alleen nog maar lappen van over waren. Deze heb ik allemaal aan elkaar gelockt om er vervolgens een jurk van te maken. Helaas had ik te weinig stof en besloot voor een trui te gaan. Uiteindelijk ben ik blij met het eindresultaat.

Papieren jurk
Papieren jurk
Mijn eerste schoolproject
Papieren jurk

Deze jurk heb ik bij vormgeving (belangrijk vak in mijn opleiding) gemaakt. Het was de bedoeling dat je leerde wat je allemaal wel niet kan doen met andere materialen dan stof. In het begin vond ik het heel moeilijk maar toen ik eenmaal een idee had was ik niet meer te stoppen. Ik ben ontzettend trots op dit project en ik vind dat het erg goed gelukt is.